Naše škubačka určená pro vrtačky je ideální pro střední až velkou vodní nebo hrabavou drůbež. Je vybavena nerezovým škubacím válcem, na kterém jsou umístěny 15 kusů škubacích prstů o délce 90 mm. Kapacita škubání se pohybuje mezi 35 a 45 kusy drůbeže za hodinu, v závislosti na druhu drůbeže. Více
Škubačka drůbeže pro vrtačku - model 0300b
Naše škubačka určená pro vrtačky je ideální pro střední až velkou vodní nebo hrabavou drůbež. Je vybavena nerezovým škubacím válcem, na kterém jsou umístěny 15 kusů škubacích prstů o délce 90 mm. Kapacita škubání se pohybuje mezi 35 a 45 kusy drůbeže za hodinu, v závislosti na druhu drůbeže. Škubací prsty jsou součástí dodávky, ale je možné dokoupit další škubací prsty kdykoliv na našem e-shopu zde. Rovněž je možné vyměnit škubací prsty podle druhu škubané drůbeže.
Použití škubačky pro vrtačku
Pro správné použití škubačky je nezbytné ji upevnit na vrtačku (vrtačka není součástí balení), která bude zajišťovat rotaci. Doporučujeme připevnit zařízení, které bude sloužit k otáčení, k pracovní ploše (např. stolu) pomocí upínacích objímek nebo svorek.
Alternativou je zakoupit kryt 0300c a stojan 0300d
(tyto doplňky nejsou součástí balení).
Návod na škubání
Před samotným škubáním je nezbytné drůbež správně spařit. Je důležité dodržovat dobu ponoření uvedenou v tabulce, abyste zabránili trhání kůže. Uvedené časy slouží pouze jako orientační a je vhodné průběžně zkoušet škubání ručně.
Příklady časů ponoření:
- Slepice, krůta: 60-63 °C, slepice 30 sekund, krůta 80 sekund
- Bažant, kachna: 63-67 °C, bažant 80 sekund, kachna 170 sekund
- Husa: 70-71 °C, husa 125 sekund
Jak správně škubat
Držte odkrvenou a spařenou drůbež za nohy a postupně ji převalujte podél rotujícího válce, abyste oškubali požadované části.